Het is september en bijna weekend. Voorafgaand aan het weekend ben ik door een goede vriendin gevraagd of ik het weekend mee wilde helpen tijdens een veteranentennistoernooi. Het idee was als volgt; het zijn allemaal mannen, veteranen, die de hele dag gaan tennissen. Rond etenstijd wordt er een heuse barbecue gepresenteerd, het thema is immers Romeinse tijd dus back to the basics. Daarna gaan de voetjes van de vloer en is er een DJ om de sfeer erin te houden. De combinatie DJ en Romeinse tijd klonk mij wat gek in de oren, maar ach, ik heb het weleens gekker meegemaakt. ‘En wat moeten wij er doen?’ vraag ik mijn vriendin. ‘Eh, beetje aardig doen, bier tappen, tegen mensen aankletsen en zorgen dat ze genoeg drinken.’ Dat moet te doen zijn.

Om half negen parkeerden we onze fietsen op de tennisclub. Toen we binnenkwamen keek ik enigszins verbaasd op. ‘Het zouden toch alleen maar oude mannen zijn? Wat doen die oude vrouwen hier?’ zei ik tegen mijn vriendin. De vrouwen mochten ‘s avonds aansluiten, zei ze, en inmiddels was de eerst kwade blik binnen want een dame die naast ons stond had mijn opmerking gehoord. Vermoedelijk vond ze zichzelf niet oud, al was de geleefdheid van haar gezicht te lezen. Michelin zou er jaloers op zijn geweest. Enfin, na even doorgesproken te hebben hoe het zat met muntjes, rekeningen en betalen, namen wij onze plaats in. Bier tappen is niet mijn sterkste punt maar blijven roepen dat het een nieuw vat is omdat je steeds te veel schuim hebt, gaat na een tijdje ook opvallen, dus ook dat is mij even bijgeleerd.

Tijdens het bier tappen en mensen observeren begon ik het thema Romeinse rijk steeds beter te begrijpen, op die DJ en die lichtgevende dansvloer na, dat blijft vreemd. Mensen scharrelden in het begin van de avond wat om de dansvloer heen, bekeken elkaar van een afstand en dronken zichzelf moed in. Lekker primitief. Na een tijdje werd de sfeer wat minder stijf en waagden zich steeds meer mensen op de dansvloer. De DJ speelde er goed op in en tussen de vreselijke verzoeknummers door, Grease enzovoorts, het zal de leeftijd wel zijn, pikte hij subtiel zijn momenten door waaronder ‘You can leave your hat on’ op te zetten. Veteraan of niet, iedereen begreep de tekst en begon wat tegen elkaar aan te schuren. Er liep zelfs een man bij die bijna z’n shirt uittrok. Daaronder zat overigens duidelijk het bewijs van jarenlang bier drinken en ongezond eten waardoor het hele erotische van het liedje totaal zijn context verloor. Mijn vriendin en ik keken elkaar aan en dachten hetzelfde; iemand moet ingrijpen want een veteranenorgie is wel het laatste waar we op zaten te wachten.

Na wat creatief denken besloot ik naar de DJ te gaan en te vragen of ik zelf ook een liedje op mocht zetten. Na wat tegensputteren met bezwaren over de doelgroep, het thema enzovoorts, zwichtte hij onder mijn charmes en mocht ik de draaitafel bedienen. De betreffende man was inmiddels nog steeds bezig zijn shirt af en toe omhoog te trekken terwijl inmiddels het liedje van Anita Meijer, ‘Why tell me why’ door de boxen klonk. Inderdaad Anita, WHY?! De DJ had mij inmiddels alles uitgelegd en nam van de gelegenheid gebruik om zelf ook even te pauzeren. Ik trok mijn stoute schoenen aan, liet Anita wegglijden en keek naar het publiek. De avond, en vooral de relaties van deze mensen, was nog maar op één manier te redden… Het was erop of eronder. Zou ik de rotte tomaat krijgen of konden ze mijn keuze waarderen? Nadat de eerste tonen van JeBroer met Paranoia voorbij waren en het hardstyle-gedeelte begon, ontving ik gelukkig de blik van goedkeuring. Iedereen ging los op de dansvloer en ik voelde me op dat moment even als Martin Garrix door met mijn hand in de lucht mee te springen. Daarna heb ik er nog een tempootje bij op gegooid met Angerfist, hardcore, heerlijk voor tijdens het hardlopen, waarna er weer een suffe dame vroeg om een suf nummer. De DJ was inmiddels ook weer op zijn post en knikte braaf naar deze dame, waardoor ik wist dat mijn minuten van fame als DJ afgelopen waren. De mensen gaven mij complimenten voor de wat vreemde muziekkeuze en ik vertelde enthousiast dat ik trots op hen was opdat ze het twee nummers lang hadden volgehouden. De mensen blij, vunzigheid op de dansvloer voorkomen en ik heb mogen shinen als DJ… het was een topavond!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment