Ik heb het gedaan! Het idee speelde al een hele tijd in mijn hoofd en nu heb ik het uitgevoerd! Via Marktplaats kon ik niet vinden wat ik zocht, ja op zich was het er wel, maar daar werd het voor professionele doeleinden gebruikt en daar hing uiteraard ook een prijskaartje aan, dus ik had een beetje de moed opgegeven. Tot een paar weken geleden. Ik liep met collega Courage door het lokale winkelcentrum bij ons werk om de hoek en trof daar de So Low XXL. Nou, die was inderdaad mega groot. Daar zag ik wat ik jaren geleden in Amerika ook al aantrof. Helaas waren ze op dat moment nog bezig met het inrichten van dat gedeelte van de winkel dus was het nog niet mogelijk om hetgeen te kopen wat ik zo fel begeerde, maar vandaag was de dag! Nu vraag je je waarschijnlijk af waar ik in godsnaam zo intens gelukkig en opgewonden over ben. Ik zal het je vertellen. Ik heb een skelet gekocht! Dit klinkt je wellicht wat vreemd en misschien macaber in de oren en dat is het misschien ook wel, zolang je de context niet kent. Het is een combi van Halloween en een wijze levensles. Persoonlijk heb ik niets met Halloween of ieder ander feest wat aan ons wordt opgelegd, maar deze kans kon ik niet voorbij laten gaan. Mijn euforie heeft namelijk een geheel ander doel. Wacht, ik zal het uitleggen.

Tijdens mijn studie kreeg ik college van een hoogleraar bestuursrecht die ons vertelde hoe je zonder vergunning en zonder problemen een tuinhuisje in je tuin kon bouwen. Zijn idee was om een groot stuk zwart zeil in je tuin te leggen. Met een helikopter werden regelmatig controles uitgevoerd dus binnen enkele weken kon je de bijzondere opsporingsambtenaren (hierna; Boa’s) aan de deur verwachten. Om een zeil in je tuin te leggen heb je uiteraard geen vergunning nodig dus de eerste keer wordt voor de boa een afdruiper. Vervolgens leg je een zooi stenen onder je zeil. Als dan na verloop van tijd weer een boa op de stoep staat, kun je nog steeds met een gerust hart je tuin laten zien. Dit leggen van stenen vervolg je minstens 3x tot de hoogte van je tuinhuisje is bereikt. Afhankelijk waar je woont zullen de boa’s nog enkele malen op je stoep staan om je tuin te checken, maar zoals ik al zei heb je geen vergunning nodig voor een stuk zeil met stenen, dus om kosten en moeite te besparen wordt er ergens een aantekening gemaakt dat er voortaan geen boa meer bij jou hoeft te checken wat dat zwarte geheel in jouw tuin doet want volgens hen is het loos alarm en elke keer uitrukken om je tuin te checken is veel te kostbaar. Is eenmaal dat punt bereikt dan kun je gerust starten met de bouw van je ‘illegale’ tuinhuisje.

Enfin, om to the point te komen, dat verhaal van die hoogleraar is mij bijgebleven. Nu heb ik sinds enige tijd ook een eigen tuin. Met de technieken van tegenwoordig, het verhaal van de hoogleraar stamt uit medio 2007, geloof ik niet in de goede afloop om op deze manier een tuinhuisje te bouwen. Is ook niet nodig want ik heb er al één, en daar is geen vergunning voor nodig. Waar ik wel benieuwd naar ben is of de overheid nog steeds met helikopters tuinchecks doet. Ik begrijp dat ze dat tijdens de winter doen want menig zolderkamertje is dan ingericht met van die geurige plantjes en bij sneeuwval vergroot dat de pakkans aanzienlijk, maar zouden ze het ook in de herfst doen? Ik had een plan bedacht om erachter te komen.

Vanmiddag zag ik mijn kans schoon om even te gaan shoppen bij onze lokale So Low. Is helaas niet zo groot als die vlakbij mijn werk, maar eenmaal binnen zag ik dat er nog voldoende keuze was. Ik had ook niet op een later moment moeten gaan want Halloween is al 31 oktober en daarna zouden de spullen niet meer te verkrijgen zijn. De maskers met clowns en skeletten liet ik links liggen, want al gauw had ik gevonden wat ik zocht. Een zak met botten en een schedel. Uiteraard van plastic, ik denk namelijk niet dat de So Low een vergunning heeft om menselijk materiaal te verkopen. Nu ik er over nadenk, denk ik niet dat er überhaupt winkels zijn die dat doen, gelet op de strafbaarheid ervan. Ik trotseerde de schreeuwende kinderen en de lange rij voor de kassa omdat ik erin geloof dat dit de moeite waard is. Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag. En het resultaat mag er zijn. Ik mag dan geen groene vingers hebben maar jongens toch, ik ging even lekker in de tuin! Het resultaat is te aanschouwen op bijgevoegde foto. De camera bij de deurbel is getest dus ik kan ze zelfs vanaf mijn werk toespreken. Laat die boa maar komen!

Ps. Dat roze gevaarte is een kaars in de vorm van een flamingo, Ja, toen ik dat eerder schreef in één van mijn blogs maakte ik geen grapje. Niet gesmolten bij 30 graden dus goede kwaliteit gegarandeerd bij So Low haha!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie