Mijn naam is Sjef. Ik zoek een leuke, spontane, gezellige Indische vrouw tussen de 50 en 55 jaar oud. Ik ben zelf 61 jaar jong en niet grijs, donkerblond, korte haren achterover en bruine ogen, 180 cm lang. Hou van gezelligheid en eerlijkheid, hou niet van ruzie maken. Ik ben in het verleden altijd militair chef-kok geweest. Momenteel is koken mijn hobby geworden en kan goed Indisch koken, Slamat Makan zeggen ze meestal. Ben geboren in Eindhoven, waar ik veel Indische mensen ken van vroeger. Momenteel wegens omstandigheden verblijf ik in de Pompekliniek te Zeeland. Ik heb zelf drie grote kinderen. Heeft U zelf ook kinderen? Ik hoop dat deze brief U de aandacht geeft om verder met elkaar te kunnen schrijven. En dan eventueel later een relatie aan te gaan. Ik hoop dat U mij op korte termijn zult terug schrijven. Groetjes Sjef


Deze advertentie trof ik vandaag aan op de site van Bonjo.nl, een blad voor, jazeker, mensen met een wat ongelukkige achtergrond die wegens omstandigheden achter de tralies terecht zijn gekomen. Sjef is een van deze pechvogels. Zoals hij zelf al schrijft zit hij momenteel wegens omstandigheden in de Pompekliniek in Zeeland en wil hij wel graag de warmte van een relatie ervaren. Saillant detail, de Pompekliniek in Zeeland heeft naar mijn weten enkel een longstay-voorziening, hetgeen inhoudt dat er alleen mensen zitten met een tbs-maatregel die uitbehandeld zijn en dus waarschijnlijk nooit meer vrijkomen.


Mocht je toch graag een relatie met deze man willen, weet dan dat een onbegeleid huisbezoek bij jouw ouders er voorlopig niet in zit. Die Indische rijsttafel van Sjef chef-kok met de familie zul je dus even uit moeten stellen. Vergis je trouwens niet. Sjef is niet per definitie Indisch, hij houdt er alleen van. Wel kent hij veel Indische mensen van vroeger en kan hij goed koken. Tja, dat van vroeger zal wel zijn omdat hij al enige tijd in het tbs-systeem recreëert. Dan is het ook lastig om nieuwe mensen te leren kennen.


Gelukkig houdt Sjef wel van eerlijkheid dus waarom hij momenteel wegens omstandigheden in de Longstay verblijft zal hij je zeker willen vertellen. Overigens wordt tbs alleen opgelegd bij misdrijven waar een gevangenisstraf van 4 jaar of meer op staat, dus ik verwacht een goed gevulde begeleide eerste afspraakje waar Sjef je alles eerlijk zal vertellen tijdens een gezellig bakje koffie. Nee, helaas valt wijn buiten het assortiment aangezien dit onder contrabande valt en dus verboden is voor tbs-cliënten.


Mocht je nu bang zijn dat Sjef er een andere visie op nahoudt dan jij en dit tot een conflict zou kunnen komen, wees dan gerust want Sjef houdt niet van ruzie maken maar van gezelligheid en eerlijkheid. Daar komen jullie dus wel uit. Mocht het uiteindelijk tot de gewenste relatie van Sjef leiden/lijden, dan hoop ik wel dat je enigszins voyeuristische trekjes hebt want ook hier zal de begeleiding aanwezig zijn. Mocht je dit echter toch niet willen maar wel de warmte van Sjef willen voelen, dan kun je wellicht een voorstel bij de kliniek doen dat je vast laat leggen dat je alle risico’s voor lief neemt waardoor je misschien toch nog gebruik kunt maken van de familiekamer. Slamat Makan zeggen ze meestal, heb ik begrepen.


Inmiddels heb ik nog wat andere advertenties met professionele belangstelling bekeken. Wat opvalt is dat alle mannen eerlijk zijn en humor zoeken in een vrouw. Dit vind ik dan wel weer grappig. Er is immers een reden dat je in het gevang terecht komt en dat heeft meestal met eerlijk zijn te maken, maar goed. Zo las ik laatst dat een man schreef: ‘het verleden telt niet, ik kijk liever naar de toekomst’. Dat is op zich niet zon gekke gedachte aangezien juist je verleden je ertoe heeft gezet dat je nu in deze erbarmelijk situatie bent beland, maar als vrouw zijnde is het op zich wel fijn om te weten wat iemand in zijn leven heeft gedaan. Uiteraard biedt in het verleden behaalde resultaten geen garanties voor de toekomst, maar mocht hij ervaring hebben met verkrachtingen, mishandelingen of pedofilie dan zou ik toch maar het contact zorgvuldig overwegen. Hangt uiteraard ook af van je eigen voorkeuren.


Dat iemand in een advertentie niet direct vertelt wat hij/zij op de kerfstok heeft, is te begrijpen. Er zijn maar weinig mensen die gelijk bij het eerste contact hun gehele rugzakje over iemand uitstrooien. Toch kunnen sommige advertenties wel wat hints geven;

Hallo dames. Ik ben een leuke ietwat verlegen man van 38 jaar op zoek naar een leuke relatie/ vriendschap. Ik heb grijs/groene ogen een normaal postuur en ik ben op zoek naar een lieve leuke vrouw. Leeftijd en uiterlijk vind ik onbelangrijk als der klik der maar is. Ik zit nu in Pi Vught voor nog een onbepaalde tijd. Ik hou van muziek, films, boeken lezen, schrijven tv kijken en van gezelligheid. Ik mis een warme arm om me heen en een knuffel. Ik mis de liefde in mijn leven, ben jij degene die die liefde kunt geven? In de bajes is het een sleur kan jij mijn sleur doorbreken? Klim dan in de pen zodat we mekaar beter kunnen leren kennen. Je krijgt altijd een reactie terug tot snel groetjes van X.


Dit bericht geeft stof tot nadenken. Als je de advertentie goed leest komt het er eigenlijk op neer dat deze man nooit warmte in zijn leven heeft gehad of opgegroeid is op de Noordpool. Een warme arm is wat hij zoekt. Beetje karige vraag want ik zou dan gelijk voor full package gaan en het hele lijf willen, tenzij dit iets zegt over zijn delict waarbij hij zijn slachtoffers in stukken heeft gesneden. Of misschien mist hij wel een arm. Het is in ieder geval multi-interpretabel als je het mij vraagt.


Wat de meeste mensen op deze site schrijven bij hun advertentie is dat uiterlijk en leeftijd niets uitmaakt. Waarom ze dan een foto van je willen en een leeftijdscategorie als voorkeur opgeven en deze altijd ruim 10 jaar onder hun eigen leeftijd ligt weet ik ook niet. Zal wel weer met dat humor zoeken te maken hebben. Toch even zonder gekkigheid, alle mensen hebben recht op liefde en aandacht, ook deze mensen. Ooit zullen zij namelijk weer buiten komen en is het fijn om warmte te ontvangen. Behalve Sjef dan, want die komt nooit meer vrij.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie