Wat ik nu toch heb meegemaakt is echt te hilarisch om voor mijzelf te houden. Vandaar dat ik heb besloten om hier een blogje aan te wijden. De volgende blog zal ik wel weer wat serieuzer opstellen want er komen nogal wat schrijnende zaken voorbij die zeker de aandacht moeten krijgen die ze verdienen, zoals het niet kunnen melden van chronisch gevaarlijke situaties waarbij kinderen zijn betrokken omdat je als professional de band met je cliënt niet op het spel wilt zetten of de eeuwige discussie over wanneer iets nu onder ‘insluiten’ of het ‘beperken van de bewegingsvrijheid’ valt. Nee, vandaag brak toch echt de spreekwoordelijke klomp en ik heb een uur lang met een gniffellachje door het huis rondgelopen. Ik zal je niet langer in spanning houden.


Zoals wellicht bekend hebben de DJ en ik besloten dat het wel tijd werd dat hij zijn huis op zou zeggen. De studio waar zijn werkplek zou komen, inclusief zanghok, is bijna af dus dan moet het goedkomen. An sich een beangstigende gedachte, want dat betekent geen escape maar gaan voor het ‘eggie’. Volwassen worden dus. Het idee alleen al klinkt wat surrealistisch, maar goed. Dit betekent ook dat we van twee huishoudens naar één gaan. Nu stonden de meeste spullen van hem al bij mij, maar niettemin stond er ook nog een hele voorraad in zijn eigenlijke woning. Aan mij de taak om dit organisatorisch tot een soepele verplaatsing te laten verlopen.


Wat begon als een goede start waarbij alles keurig in dozen werd gepakt en gelabeld, veranderde al snel in ‘mik in de doos en pak later maar uit’. Iets minder gestructureerd maar tijd-technisch gezien wat effectiever, zeker omdat ik er wat druk op had gelegd. Nogmaals sorry, normaal ben ik niet zo.


Om de pijn wat te verzachten besloot ik om de ‘dubbele’ huisraad via marktplaats te verkopen. Ik handel met enige regelmaat op marktplaats, ik ben absoluut fan. Daarnaast komt vrijwel iedereen altijd zijn afspraak na, ook ik, waardoor ik inmiddels de trotse bezitter van een 5 uit 5 sterren-ranking heb verworven. Bij mij iets kopen is geheid een succes zeg maar. Ik reageer snel, bied en verkoop naar waarde en ik ben vriendelijk in contact volgens mijn top 3. Na vandaag denkt in ieder geval één iemand daar anders over….


Met de titel ‘mooie eikenhouten dressoir’ had ik de advertentie op marktplaats gezet. De verkoop was echter niet heel succesvol aangezien er haast niemand reageerde. Tot op een dag, lees gisteren, Mario reageerde met een bod van 20 euro. De verhuizing zat er bijna op dus Mario had geluk, hij mocht het dressoir voor 20 euro komen halen. Na wat formaliteiten uit te hebben gewisseld waaronder de afmetingen en het feit dat het geheel nog uit elkaar gehaald moest worden, hadden we een afspraak waarbij Mario de volgende dag om 14.00u het dressoir op zou komen halen op het adres in Duitsland. Aangezien ik zelf die dag moest werken heb ik de DJ op pad gestuurd om Mario een warm ontvangst te geven en te helpen met het demonteren van het dressoir.


Om 14:00u stond de DJ voor het huis te wachten op Mario. Mario bleek echter in geen velden of wegen te bekennen. Toen de DJ om kwart over twee belde en er nog geen Mario te bekennen was, stuurde ik een bericht waar hij bleef. Mario reageerde echter niet. De DJ gaf aan dat hij geen zeeën van tijd had, wie wel trouwens, en dat hij tot half 3 zou wachten. Als ik dan nog niets had gehoord, zou de DJ weer naar huis gaan.


Om kwart voor drie kreeg ik eindelijk een bericht van Mario dat hij er was. Ik gaf Mario aan dat mijn vriend tot half 3 had gewacht op hem maar dat hij er niet was. Mario verklaarde dat de hele weg vanaf Arnhem naar Nijmegen dicht zat en dat hij moest omrijden maar dat hij nu voor de deur stond. Nu is het huis in Duitsland niet heel ver weg maar om nu een kwartier heen en terug te gaan rijden voor een dressoir van 20 euro vind ik iets te veel van het goede. Daarnaast ben ik het type van afspraak is afspraak, dus ik stuur aan Mario dat het handiger was geweest als hij even een bericht had gestuurd. Ik had hem immers ook nog een bericht gestuurd waar hij bleef.  Mario reageerde met het feit dat je tijdens het rijden niet je telefoon mag gebruiken. Toch best een slimme man zou je denken. Al blijf ik erbij dat we om 14:00u hadden afgesproken en dat hij best wat had kunnen laten weten als het later zou worden. Mario reageerde met: ‘nou lekker dan helemaal voor niks bijna 3 kwartier hier heen gereden’. Ik vertelde hem dat mijn vriend ook voor niets heeft gereden en dat het handiger was geweest als hij even had laten weten dat hij later zou zijn. Mario reageerde met: ‘Ja kan niet bepalen wat ze wel of niet mogen doen op of met de weg’. Ook daar heeft Mario een punt. Dat doet namelijk Rijkswaterstaat en de overheid, daar gaan ze Mario waarschijnlijk niet zelf over raadplegen. Wat de overheid wel doet is mensen hierover informeren, en deze werkzaamheden waren ruim van tevoren aangekondigd. Dit heb ik Mario gezegd en geadviseerd om voortaan voor de rit altijd Google Maps te starten om te zien of er ergens oponthoud is.


Mario was echter niet van mijn reactie gediend en schreef het volgende: ‘Ja dag je kan lekker moeilijk blijven doen het is nu eenmaal zo maar maak hier wel melding van bij marktplaats en zet het ook op fb (met boze emoticons). Ik schreef terug dat ik dit niet eerlijk vond want de afspraak was dat hij er om 14:00u zou zijn en dat hij niet heeft laten weten dat hij later was. Mario reageert hierop met: ‘Zouden er om 14:10 uur zijn vanaf ons maar dan rijd je zo de file in en moet je eerst helemaal vanaf de andere kant Nijmegen hierna toe rijden’. Ik besloot om Mario maar niet te vertellen dat 14:10u nog steeds 10 minuten te laat was maar zei dat ik daar niets aan kan doen. Mario leek alleen maar bozer te worden en schreef: ‘En niet iedereen heeft wifi op zijn telefoon heb maar een prepaid kaartje’, waarop ik reageerde met dat hij zijn nummer voor de tijd maar eerder had moeten geven. Ik kan niet ruiken dat hij ruim drie kwartier vertraging zou hebben. Zoals verwacht werd Mario inderdaad alleen maar bozer en schreef: ‘Ja dag zou nu maar ophouden want wordt alleen maar bozer zo en worden al zo alleen maar meer dingen gezegd en gedaan.’ Zelf was ik er ook wel een beetje klaar mee, dat dreigen dat je marktplaats iets gaat melden en dit op Facebook gaat zetten maakt je namelijk alleen maar meer kansloos, zeker als jij degene bent die zich niet aan de afspraak houdt, maar goed.


Uiteindelijk schreef ik nog één keer iets:

Misschien moet je eerst even afkoelen dan, om vervolgens dit gesprek te evalueren want jij hebt geen recht om boos op mij te zijn. Anno 2020 zijn er scala aan mogelijkheden om op internet te komen. Daarnaast staat al weken aangegeven dat er werkzaamheden aan de weg zijn. Verder reageer je pas om kwart voor 3, dat betekent 3 kwartier na de oorspronkelijke tijd dat we hebben afgesproken. Ik zie geen reden om zo kwaad op mij te worden. Het is vervelend dat je nu voor niets bent gekomen maar dit heb je helaas toch aan jezelf te wijten.

Het bleef een tijdje stil en ik dacht dat Mario er nu wel klaar mee zou zijn. Niets bleek minder waar.

(screenshot: Bent niet voor niks in Duitsland gaan wonen hè zijn jullie te vergeten te vergassen).


Oké, kennelijk hebben nog steeds fascisten anno 2020 in Nederland wonen die een nogal kort lontje hebben zonder zelfinzicht. Voor dit soort mensen hebben ze een speciaal woord; Kansloos. Ik ging wel even stuk, wat een armoede. Oh, en Mario, als je dit leest; Ik zie door Marktplaats je voor- en achternaam. Inmiddels weet ik door je berichten dat je in Arnhem woont en heb ik je facebookpagina kunnen vinden. Doordat je niets hebt afgeschermd weet ik inmiddels ook waar je werkt en woont. Als ik jou was zou ik mezelf maar eens eerst achter de oren krabben, mocht je iets van mij op Facebook willen zetten. De strafrechter weet immers wel raad met mensen zoals jij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie