Sinds enige tijd ben ik vastgoedeigenaar. Ja ja, ik heb een huis gekocht. Het plan om dit te doen speelde al enige tijd door mijn hoofd. Met name door de frequentie van het wakker worden en het gevoel hebben alsof ik live in Lord of the rings meedeed. De bovenbuurman heeft namelijk een nogal verstoord dag- en nachtritme waardoor hij midden in de nacht van die creepy series kijkt waarbij een hoop geweld en geschreeuw in voorkomt, althans zo klinkt het. Daar komt nog eens bij dat waarschijnlijk Schoonenberg of een andere gehoorspecialist niet over een apparaat beschikt wat voor dermate dove mensen geschikt is. Het gevolg is dus dat zijn televisie op standje 200% staat qua geluid en ik daardoor midden in de nacht wakker schrik en check of Frodo en/of de Orks niet naast mijn bed staan. Het werd dus tijd voor een ander plekje met wat meer rust.

Goed, afgelopen maand was het dus zo ver dat ik de sleutels van mijn huis heb mogen ontvangen. Ik ben nogal planmatig aangelegd dus was voorafgaand aan de verhuizing al alles in dozen gedaan en waren de meeste meubels gedemonteerd. Overigens ben ik nog steeds verbaasd hoe het mogelijk is dat mensen in een relatief korte periode zo veel spullen kunnen verzamelen. Voor mijn gevoel bleef ik maar inpakken maar werd mijn huis er niet leger op. Zelf gooi ik best veel weg dus hoe doen mensen dat die alles willen bewaren? Dan lijkt me verhuizen helemaal een zware opgave.

Enfin, busje gehuurd, buurman en vrienden ingeschakeld en in een dag stond alles in mijn nieuwe huis. Ik dacht dat dit wel het zwaarste zou zijn, maar dat viel even vies tegen. Het uitpakken van de dozen is namelijk erg ellendig aangezien in een nieuw huis nog geen vast plek ik voor mijn spullen. Ik begrijp steeds meer waarom mensen na het verhuizen nog zo veel spullen in dozen in hun huis bewaren. Daarnaast merk ik nu de gevolgen van het niet labelen van dozen en het vermelden van de inhoud van de doos. In het begin deed ik dit nog trouw, maar naarmate de verhuisdatum vorderde, verslapte mijn discipline hierin. ‘Waar heb je dit of dat liggen?’ vraagt de DJ. In een doos. ‘Welke?’ Geen idee.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn de meubels in elkaar gezet en de dozen allemaal uitgepakt. Wel ben ik nog met enige regelmaat van alles kwijt maar ik ben voorzien van bed, computer en keuken. De primaire levensbehoeftes zijn aanwezig. Wat nog niet aanwezig is, is een bank. Vlak na de verhuizing hebben de DJ en ik besloten dat mijn eigen bank niet meer bij de rest van het huis past. Schoorvoetend moest ik toegeven dat dit inderdaad zo was. Met een gemengd gevoel heb ik daarom de bank op marktplaats gezet en een nieuwe bank uitgezocht via Vente Unique, een webwinkel. De nieuwe bank zou binnen vijf tot zeven werkdagen geleverd worden. Op zich veelbelovend want ik begreep van mijn omgeving dat de levertijd van een bank soms wel weken tot maanden kan duren. Via de site kon ik de locatie van de bank in de gaten houden en op het moment supreme, de dag van levering, kon ik zelfs een tijdvak kiezen. Beter kon niet, zou je denken. Totdat ik in de ochtend van de levering een bericht ontving via de website dat de bank niet op het betreffende distributiecentrum aanwezig was waardoor de bank die dag niet geleverd kon worden. Oké, toch niet heel soepel dus.

Ondertussen was ik lekker aan het onderhandelen op marktplaats en een dame wilde mijn bank graag op komen halen. Helemaal prima, maar mijn bank was nog steeds niet binnen. Franciska van de klantenservice van Vente Unique legde mij uit dat het pakket niet op het beloofde distributiecentrum stond, maar ergens op een ander punt in Nederland. Waar wist ze ook niet. Dat je iets kleins als een mobieltje kwijt kan raken snap ik, maar een bank van twee bij drie meter zie je toch niet over het hoofd? En tegenwoordig werken we toch met track and trace? Hoe kun je nu een bank kwijtraken? Na verschillende pogingen om de bank alsnog te traceren, raakte mijn geduld op en kon ik Franciska zeggen dat ze de bank mocht steken op een plek waar de zon niet zou schijnen. Maakt voor haar waarschijnlijk niet uit aangezien ze grote voorwerpen over het hoofd kan zien. Een bank zal dan ook wel passen.

Enfin, de huidige situatie op dit moment is dat ik nog steeds geen nieuwe bank heb en dat mijn eigen bank vorige week is opgehaald. Als ik in de woonkamer kijk, ziet deze er nu toch wel een beetje leeg uit. Gisteravond heb ik een nieuwe bank besteld, via een andere site. De levertijd is dit keer één tot twee weken. Laten we hopen dat deze leverancier zich wel aan de afspraak houdt zodat ik straks een bank heb en eindelijk na een dag werken in alle rust op mijn bank kan ploffen om lekker te Netflixen en te chillen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie